Vooruitgang door verbinding; technologie als hulpmiddel en uitdaging

Interview in iFilosofie:
“Kunnen wij het razendsnelle tempo van de technologische vooruitgang nog wel bijhouden? En wat betekent het voor de ethiek als kunstmatige intelligentie steeds meer op de mens begint te lijken? Peter-Paul Verbeek (1970) is hoogleraar Filosofie van Mens en Techniek aan de Universiteit Twente. Hij doet onderzoek naar de relatie tussen mens en technologie met als doel het bijdragen aan filosofische theorievorming, ethisch reflectie en technologische ontwerppraktijken. Daarnaast schreef hij verschillende boeken over dit onderwerp (o.a. Op de vleugels van Icarus: Over de moraal van technologie, 2014). We vroegen hem naar zijn visie op de rol van ethiek in de toekomst en de relatie tus- sen technologie en de mens.”

http://www.ifilosofie.nl/interview-peter-paul-verbeek-vooruitgang-verbinding-technologie-als-hulpmiddel-en-uitdaging/