(Dutch) Nacht van de Wetenschap: De Supermens

De Nacht van de Wetenschap 2018 gaat over De Supermens. Mijn bijdrage gaat over de ethiek van het sleutelen aan de mens: moeten we hier grenzen trekken, en waar ligt dan de grens tussen mens en techniek?

“Als je films en series moet geloven hebben we straks allerlei chips in ons lijf die alles wat we denken, doen en voelen nauwkeurig bijhouden én delen met de rest van de wereld, zorgt de medische wetenschap ervoor dat we haast onsterfelijk worden en creëren we robots en computers die veel slimmer zullen worden dan mensen. Onrealistisch of toch niet? Eén ding is duidelijk: technologische ontwikkelingen zullen er continu zijn. De vraag is vervolgens: hoe gaan wij als mensen om met al die nieuwe technieken? En waar trekken we de grens? En wat zegt het eigenlijk over ons mensbeeld dat we zo fan zijn van films over superhelden met hun superkrachten?”

Meer informatie en registratie: www.wetenschapsnacht.nl

Appetizer: https://mobile.twitter.com/NWagenda/status/1040220347516239872/video/1