(Dutch:) ROBIN: Interactieve film over wetenschap en samenleving

In het kader van de Nationale Wetenschapsagenda is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een interactieve animatiefilm over wetenschap en samenleving. Tijdens de film bepaalt de kijker het verloop van het verhaal, door keuzes te maken in een aantal dilemma’s rondom wetenschap, van robotica tot climate engineering en van health apps tot biotechnologie. Reint Jan Renes, Tim de Mey en ikzelf hebben meegedacht over de dilemma’s die aan bod moeten komen, en de manier waarop die in de film verwerkt kunnen worden. Meer informatie via deze link.

De film gaat op 4 oktober in premiere, tijdens de Nacht van de Wetenschap, op 4 verschillende locaties. Meer informatie: www.wetenschapsnacht.nl. Bij de premiere in Nijmegen houd ik een inleiding en voeren Lotte Krabbenborg en ikzelf een slotgesprek. Meer informatie en aanmelden: https://www.ru.nl/radboudreflects/agenda/lezingen/vm/2019/raakt-wetenschap-ontspoord-robin-interactief/