(Dutch:) Podcast ‘Aan de top’, over het erkennen en waarderen van wetenschappers

In Aan de top! spreekt interviewer Ingeborg van der Ven met zes hoogleraren over hun weg naar succes. Zijn ze in de wieg gelegd als topwetenschappers? En wat is eigenlijk de rol van geluk? De gesprekken worden gevoerd aan de hand van thema’s uit Erkennen en Waarderen en gaan over de verschillende rollen in de academie, over leiderschap en team science, maar ook over open science en de definitie van onderzoeks- en onderwijskwaliteit. Deze podcast is een initiatief van De Jonge Akademie. 

Aflevering 1: Peter-Paul Verbeek over de balans tussen wetenschappelijke vrijheid en leiderschap, de toenemende druk op wetenschappers van buiten de sector en waarom je niet van elke wetenschapper dezelfde set aan vaardigheden kan verwachten. Beluister de aflevering hier.