(Dutch) Zorg en Technologie in Society 5.0

30 januari 2019, 17h00, Vrije Universiteit Brussel: Inaugurele rede CrossTalks project Shake The Disease. “Sinds 2005 organiseert Crosstalks constructieve dialogen over gezondheid en toekomstgerichte gezondheidszorg, over alle disciplines, organisaties en sectoren heen. Met het vijfde project, ‘Shake the Disease’, verkent Crosstalks van 2018 tot 2021 de ethische en maatschappelijke impact van de snelle digitale en radicale veranderingen in de gezondheidszorg. Na de jagers-verzamelaars, de agrarische, de industriële en de digitale samenleving breekt de tijd aan van de super smart society. Maar wat gebeurt er met de zorg in deze society 5.0? Hoog tijd om de centrale waarden in de zorg opnieuw te bevragen, volgens techniekfilosoof Peter-Paul Verbeek (Universiteit Twente).”